Scholing

U bevindt zich hier: Home | Beleid & Organisatie | Organisatie & coördinatie | Scholing

Scholing

Scholing en deskundigheidsbevordering passen in de huidige tijd van kwaliteitseisen, leveren van verantwoorde zorg en klanttevredenheid. Ook vrijwilligers worden met deze ontwikkelingen geconfronteerd en het helpt hen als ze getraind en ondersteund worden. Niet alleen organisaties, maar ook bij vrijwilligers zijn op zoek naar relevante informatie, willen ervaringen uitwisselen en feedback ontvangen. Zo kunnen vrijwilligers goed voorbereid aan de slag.

Dat geldt niet voor alle vrijwilligers. Voor sommigen klinken termen als 'scholing' of 'deskundigheidsbevordering' zwaar beladen. Ze voeren al jaren hun werkzaamheden uit en vinden het wel goed zo. Hoe kan een coördinator vrijwilligerswerk voor een passend aanbod zodat meer vrijwilligers deelnemen aan scholingsactiviteiten? Waar zou zo’n aanbod uit kunnen bestaan? Wat is ervoor nodig om ook het management (meer) bewust te maken van het nut en de noodzaak? Zorg Beter met Vrijwilligers biedt een handreiking voor een antwoord op deze en andere vragen over scholing van vrijwilligers.

Informatie

Handreiking scholing (pdf)

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.