Eerste pilot De Wenstafel succesvol

U bevindt zich hier: Home | Eerste pilot De Wenstafel succesvol

Eerste pilot De Wenstafel succesvol

7 augustus 2013

Een Wenstafel is:

  • Elkaar ontmoeten
  • Elkaar vergezellen
  • Elkaar helpen
  • Samen doen

De Wenstafel is een nieuw initiatief om mensen met elkaar te verbinden: bewoners van, of verbonden met,  een instelling met een wens en mensen die een wens willen vervullen.

Onbekende verlangens en behoeften

De cliënten van instellingen hebben vaak kleine, dagelijkse, onbekende verlangens en behoeften waarin ze zelf niet (meer) kunnen voorzien wegens ziekte, ouderdom, handicap of het onvermogen om het zelf te organiseren. Aan De Wenstafel inventariseren en koppelen we wensen, vragen en behoeften van cliënten van een instelling aan andere bewoners in huis. Of aan mensen uit de omgeving die zich vrijwillig willen inzetten. Dit kan eenmalig zijn of langer en passend bij hun belangstelling en mogelijkheden: de vrijwilliger Nieuwe Stijl!

De Wenstafel is een structureel onderdeel van aandacht voor welzijn in de instelling: 1 keer in de 14 dagen vindt er een Wenstafel plaats! Van kleine wensen naar een groot gevoel van welzijn!

Pilotplaatsen gezocht!

De eerste pilot in het St. Elisabeth Gast- en Verpleeghuis is succesvol verlopen. Stichting de Wenstafel is voor 2013 op zoek naar twee nieuwe pilotplaatsen, waarbij mede gebruik kan worden gemaakt van subsidie van Nuts Ohra. Wenstafels zijn geschikt voor de sectoren V&V, VG, GGZ, NAH, Jeugdzorg.

Neem contact op met Stichting de Wenstafel: willekegeerts@dewenstafel.nl of 06-26713226

Meer informatie: www.dewenstafel.nl (externe link)

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.