Familie als vrijwilliger

U bevindt zich hier: Home | Grenzen | Grenzen verschuiven | Familie als vrijwilliger

Familie als vrijwilliger

Familieleden kunnen ook vrijwilligerswerk doen. Ze zetten zich dan niet alleen in voor hun naaste, maar ook voor andere cliënten. Bijvoorbeeld door met hen te gaan wandelen, hen te helpen bij het eten of spelletjes te doen. Vaak gebeurt dit spontaan, als zij bij hun familielid op bezoek zijn. Daarom willen familieleden lang niet altijd officieel als vrijwilliger gezien worden. Dat klinkt te verplichtend en te belastend. Maar hoe zit het dan met de verantwoordelijkheden voor hun werkzaamheden? En waar moet je rekening mee houden als familie wel vrijwilliger wil worden? Lees er meer over in de handreiking.

Wilt u zelf aan de slag met het vergroten van de betrokkenheid van familie in uw organisatie. Werk dan volgens het COUP-model = Contact leggen met familie, Ondersteunen, Uitnodigen en familie laten Participeren. U leest er meer over in de Toolkit Familieparticipatie.

Informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.