Opstellen van vrijwilligersbeleid

U bevindt zich hier: Home | Beleid & Organisatie | Vrijwilligersbeleid | Opstellen van vrijwilligersbeleid

Opstellen van vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid vormt de basis voor het inrichten van de organisatie rondom vrijwilligerswerk. In het beleid maakt de zorgorganisatie duidelijk wat haar visie is op vrijwilligers in relatie tot de zorg en ondersteuning die ze biedt. De zorgorganisatie kan in het beleid ook laten zien hoe ze omgaat met de verwachtingen en mogelijkheden van de diverse vrijwilligers.

Definitie
Vrijwilligersbeleid is het geheel aan voorwaarden dat nodig is om vrijwilligers binnen een organisatie tot hun recht te laten komen en hun eigen doelstellingen te laten nastreven op een zodanige manier dat de doelstellingen van de organisatie daarmee gediend worden.

Het vrijwilligersbeleid bestaat uit verschillende onderdelen. Maar waar begin je? En hoe kom je tot de inhoud van het vrijwilligersbeleid? Het beantwoorden van een aantal vragen over de situatie in jouw zorgorganisatie helpt hierbij. Ook actuele vraagstukken die relevant zijn voor het vrijwilligersbeleid spelen hierbij een rol.

Informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.