Meer lezen

U bevindt zich hier: Home | Samenwerken | Lesbrief | Meer lezen

Meer lezen

Rapportage ‘Samen zorgen voor thuiswonende ouderen’ (externe link)
Beschrijving van de samenwerking tussen mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg. Overleg tussen deze verschillende hulpverleners komt weinig voor, met name wanneer de oudere zelf minder goed in staat is de zorg zelf te organiseren. Naast dit rapport zijn er ook brochures voor mantelzorgers (externe link), medewerkers (externe link) en managers (externe link) in de thuiszorg om de samenwerking te verbeteren.

Werkboek Samenredzaamheid en Teamscan (externe link)
Een groep enthousiaste professionals in de ouderenzorg maakten samen het Werkboek Samenredzaamheid (externe link). Je vindt hierin verhalen hoe collega's clienten en familie ondersteunen het samen te redden. En de Teamscan (externe link). De Teamscan is een checklist voor je team en geeft antwoord op de vraag 'Wat is er nodig om samen te werken met mantelzorgers'. De Teamscan kun je ook los downloaden. (let op: eerst inloggen of aanmelden). Vier verzorgenden van Verpleeghuis De Lozerhof gingen je voor, lees hun bevindingen (externe link) met de Teamscan.

'Kunnen we dat niet aan vrijwilligers overlaten?'
Dit project (looptijd september 2012 - april 2014) behelst een onderzoek van de UvA naar de verhouding tussen betaalde en onbetaalde krachten in zorg en welzijn. Op deze projectsite wisselen de onderzoekers en andere betrokkenen en geïnteresseerden kennis en informatie rond dit project uit. De focus ligt op het beheer van (semi-)publieke ruimtes en de zorg voor kwetsbaren.

'Sterk in vrijwilligerswerk' (pdf) - C. Scholten, Tekst: Femke van den Berg, AS 1, januari 2013
Interview met Cecil Scholten voor AS (Activiteiten Sector), het vakblad voor alle activiteitenbegeleiders in de zorg. Ze geeft tips over het optimaal inzetten van vrijwilligers en hoe je tegelijkertijd aansluit bij de wensen en behoeften van de vrijwilligers zelf.

Kwetsbare burger kan niet zonder zorgprofessional’ (externe link) - J. Elferink, I. de Bruijn, MOVISIE augustus 2012
De ouderenzorg kan prima zonder de AWBZ, aldus Guus van Montfort (externe link), voorzitter van Actiz (juli 2012). Maar kan de hulpbehoevende burger wel zonder de betaalde zorgprofessional? Nee, stellen Jolanda Elferink en Ilse de Bruijn van MOVISIE.

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.