Subsidie voor implementatie tools voor vrijwilligers

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Subsidie voor implementatie tools voor vrijwilligers

Subsidie voor implementatie tools voor vrijwilligers

16 juni 2014

Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de zorg? Wil je weten wat vrijwilligers wel en niet mogen doen? Of wil je een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid opstellen? Bij Zorg Beter met Vrijwilligers vind je kennis, ervaringen en materialen. Je kunt bij het Fonds NutsOhra nu een subsidieaanvraag indienen om deze tools in je eigen organisatie te implementeren. Adviseurs van Movisie en Vilans kunnen je bij de aanvraag kosteloos ondersteunen. Er is ruimte voor ondersteuning van 30 organisaties.

In het programma Zorg Beter met Vrijwilligers hebben we samen met zorgorganisaties materialen ontwikkeld en voorbeelden verzameld over beleid & organisatie van vrijwilligerswerk, vinden en binden van diverse groepen vrijwilligers, grenzen aan vrijwilligerswerk, samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten en nieuwe werkterreinen voor vrijwilligers. Veel organisaties hebben in 2012 en 2013 mooie resultaten behaald bij de optimale inzet van vrijwilligers. De ervaringen en materialen van vijftien zorgorganisaties zijn verzameld en gebundeld in een toolkit. Hiermee kunnen vrijwilligersorganisaties in zorg en ondersteuning direct aan de slag.

N.B. Inmiddels zijn er ruim voldoende belangstellenden voor aanvragen van subsidie bij Fonds NutsOhra. Adviseurs vanuit Vilans en Movisie gaan hen daarbij begeleiden. Na de zomer verschaffen we nadere informatie over de aanvragen die zijn ingediend en de adviseurs die de trajecten gaan begeleiden.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.