Tips

U bevindt zich hier: Home | Diverse groepen | Vinden en binden | Tips

Tips

Steeds meer diverse vrijwilligers zijn actief in de zorgsector. Jongeren, ouderen, re-integranten of allochtonen. De ‘buitenwereld’ komt binnen via (maatschappelijke) stages, (vrijwilligers)werk naar vermogen en maatschappelijk betrokken ondernemen. Welke voordelen heeft een zorgorganisatie bij een divers vrijwilligersbestand?   

 1. Jongeren brengen een 'frisse wind' binnen, een nieuw geluid
  Ze zetten nieuwe activiteiten op zoals computerles en spelletjes spelen op de Wii. Generaties treffen elkaar. Als ze enthousiast raken, blijven ze vrijwilligerswerk doen.
 2. Ouderen beschikken over vele vaardigheden en tijd
  Beide zijn zeer welkom in de zorg. Ze vangen ook allerlei signalen van cliënten op die te benutten zijn om de zorg- en dienstverlening te optimaliseren.
 3. Allochtonen brengen andere culturen en gewoonten mee
  Deze zijn aanleiding tot nieuwsgierigheid bij cliënten en contact. Ze sluiten ook aan bij diverse cliëntengroepen die al ‘binnen’ zijn, waardoor er herkenning en aanspraak is.
 4. Re-integranten willen hun vaardigheden vergroten via vrijwilligerswerk
  Ze komen vaak voor meerdere dagen per week. Daardoor zijn ze voor allerlei aanvullende werkzaamheden in te zetten om beroepskrachten bij te staan.
 5. Bedrijven en werknemers bieden kennis en extra inzet van menskracht
  Bijvoorbeeld door advies over marketing of (eenmalige) hulp bij een evenement. Het helpt organisaties een stap verder en biedt cliënten een onvergetelijke belevenis.

Informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

 • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.