Van Rijn: 'Luister naar vragen mantelzorger'

U bevindt zich hier: Home | Van Rijn: 'Luister naar vragen mantelzorger'

Van Rijn: 'Luister naar vragen mantelzorger'

19 juli 2013

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) roept gemeenten en zorgverleners op beter te luisteren naar de behoeften en vragen van mantelzorgers en vrijwilligers. Wanneer mensen langer thuis blijven wonen, wordt er meer van hun omgeving gevraagd. Betere ondersteuning voor die groep is dan cruciaal.

Dat schrijft de bewindspersoon in een brief van 19 juli 2013 aan de Tweede Kamer. ‘Mantelzorgers doen belangrijk en bewonderenswaardig werk en verdienen daarbij rugdekking. Daarom maak ik werk van een betere ondersteuning van mantelzorgers om hun taken te verlichten’, aldus Van Rijn.

Kamerbrief over mantelzorg en langdurige zorg - 19-7-2013 (pdf)

SCP: 'Al veel mensen verlenen informele zorg'

Bij de kamerbrief werd ook een recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau meegezonden. Daaruit bleek dat al veel mensen informele zorg verlenen. Ongeveer 20% van de volwassen Nederlanders geeft meer dan drie maanden of meer dan acht uur per week mantelzorg en 8 tot 15% van de volwassenen is (weleens) actief in het vrijwilligerswerk in de zorg.

SCP onderzoek naar informele zorg en mantelzorg (externe link)

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.