Meer lezen

U bevindt zich hier: Home | Nieuwe Werkterreinen | Vrijwillige maatjes | Meer lezen

Meer lezen

Maatjesprojecten; werken ze?

Steeds meer vrijwilligers zetten zich als maatje in voor kansarme jongeren, eenzame ouderen, mensen met ggz-problematiek, mensen met een verstandelijke beperking, ex-gedetineerden, mensen met problematische schulden en (jonge) mantelzorgers. Voor steeds meer doelen en doelgroepen worden zogenaamde maatjesprojecten ontwikkeld. Maar werken die projecten ook?

Lees ook het het interview met onderzoeker Michelle van der Tier.

HELP-vrijwilligersprogramma verkleint kans op delier

Het Hospital Elder Life Program (HELP) (externe link) verkleint het risico op een delier bij kwetsbare ouderen tijdens een ziekenhuisopname. Drie ziekenhuizen in Nederland hebben proefgedraaid met het HELP-vrijwilligersprogramma. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) begeleidde ze hierbij. Vilans maakte op basis van deze ervaringen een stappenplan voor ziekenhuizen die het HELP-programma willen implementeren.

Samen Schatkaart

Het Buddy Netwerk in Den Haag  heeft de Samen Schatkaart gelanceerd, een Mensen die via het Buddy Netwerk anderen helpen, kunnen de Schatkaart gebruiken als inspiratie voor leuke activiteiten samen. Andere mensen kunnen de kaart natuurlijk ook raadplegen. Naast de fysieke Schatkaart is de informatie ook terug te vinden op de website (externe link).

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.