Meer lezen

U bevindt zich hier: Home | Beleid & Organisatie | Vrijwilligersbeleid | Meer lezen

Meer lezen

Toekomstagenda Informele Zorg (externe link)
Hoe kunnen we de zorg van iemand die thuis blijft wonen, beter vorm geven met hulp van mantelzorgers en vrijwilligers? Daarover gaat de gezamenlijke Toekomstagenda Informele zorg en ondersteuning, die is opgesteld met diverse betrokken partijen. De Toekomstagenda bepaalt de koers voor de komende jaren en wordt de komende tijd nader uitgewerkt. Dat staat in de voortgangsbrief Informele zorg, die staatssecretaris Van Rijn (VWS) op 11 november 2014 naar de Tweede Kamer stuurde. Van Rijn benadrukt hierbij het belang van een goede samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers.

Interactieve beleidsvorming (pdf)
Samen met vrijwilligers een vrijwilligerswerkbeleid opstellen. Daarover gaat deze brochure van MOVISIE voor gemeenten.

Basisboek Vrijwilligersmanagement en een bijbehorende website met een overzicht van informatie en instrumenten: Toolkit Vrijwilligersmanagement (externe link). Opnieuw uitgegeven door MOVISIE (2009).

ActiZ (externe link), de brancheorganisatie voor zorgondernemers houdt regelmatig enquêtes onder een groot aantal zorgorganisaties.

  • 2012: Uit de flitsenquête blijkt dat zorgorganisaties de afgelopen 2 jaar een consistent beleid hebben gevoerd op het gebied van vrijwilligers. Gezien de politieke en demografische ontwikkelingen is een intensiever vrijwilligersbeleid nodig.
    Lees de aanbevelingen in de Rapportage Flitsenquête Vrijwilligersbeleid ( december 2012, pdf-bestand)
  • 2010: Uit de flitsenquête blijkt onder meer dat het vrijwilligersbeleid overal wel in de stijgers staat, maar dat er vanwege actuele ontwikkelingen nog flink aan gesleuteld moet worden.
    Lees de Rapportage Flitsenquête Vrijwilligersbeleid (maart 2011, pdf-bestand).

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.