Bredase vrijwilligersorganisaties bundelen krachten

U bevindt zich hier: Home | Bredase vrijwilligersorganisaties bundelen krachten

Bredase vrijwilligersorganisaties bundelen krachten

29 oktober 2013

Eén aanspreekpunt voor uiteenlopende zorgvragen. Twaalf Bredase informele zorginstellingen lanceerden dinsdagmiddag een aanspreekpunt waar Bredanaars terecht kunnen voor hulp en zorg. Zorgvoorelkaar Breda biedt passende hulp bij de stijgende vraag naar informele zorg.

Nog voordat wethouder Bob Bergkamp (CDA) het officiële eerste telefoontje pleegt om het telefoonnummer te lanceren, blijkt dat een Bredase hem al voor is geweest. “Het eerste telefoontje was dus al binnen voor de lancering van het nummer”, lacht Karin Viets van Wij. “Een goed begin.” Van welke van de twaalf organisaties er deze middag in het Huis van de Heuvel vertegenwoordigers aanwezig zijn, is overigens van ondergeschikt belang. “We zijn nu allemaal hier onder de noemer Zorgvoorelkaar.”

Marktplaats voor zorg en welzijn

Zorgvoorelkaar is zo’n twee jaar geleden opgericht door Mathijs Huis in 't Veld en Patrick Anthonissen. Die laatste is dinsdag aanwezig in Breda en is zichtbaar trots op wat er in de stad is bereikt. “Mijn compagnon en ik hebben Zorgvoorelkaar.com opgericht om vraag en aanbod samen te laten komen. Zie het als een marktplaats voor zorg en welzijn. Ik vind het fantastisch dat de organisaties in Breda over hun schaduw zijn gestapt en de handen ineen hebben geslagen. Het is uniek dat twaalf vrijwilligersorganisaties op deze manier samenwerken en een telefoonnummer lanceren. Een voorbeeld voor de rest van het land.”

Eén aanspreekpunt door telefoonnummer

Wethouder Bergkamp maakt van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen te complimenteren voor de energie die achter het project en de samenwerking schuil gaat. “Een Bredanaar die hulp nodig heeft kan op efficiënte wijze worden geholpen.” Via het telefoonnummer 076-762 04 33 vindt een Bredanaar de hulp die hij of zij nodig heeft. Achter dit telefoonnummer van Zorgvoorelkaar werken de Bredase vrijwilligersorganisaties samen, zodat zoeken niet meer nodig is: één aanspreekpunt voor hulp en zorg.

Hulpmiddel

Patrick Anthonissen: “Het telefoonnummer is een hulpmiddel om de vraag te stellen. Een vrijwilliger die hier speciaal voor geschoold is, bekijkt samen met de hulpvrager welke organisatie het best en snelst kan helpen. Voor de hulpzoekende is het belangrijk dat deze zich gehoord voelt.” De vrijwilliger vertelt met welke organisatie hij of zij contact opneemt en geeft de vraag door. Die betreffende organisatie neemt binnen drie werkdagen contact op met de hulpvrager om afspraken te maken.

Met een roos en een welgemeend succes van wethouder Bergkamp voor de zeven telefonistes is het Bredase nummer en de bijbehorende website officieel gelanceerd. De vrijwilligersorganisaties die samenwerken achter het centrale telefoonnummer voor vrijwillige hulp zijn: Humanitas, Rode Kruis afdeling Breda e.o., Zonnebloem, HOOM, ANBO, KBO, PCOB, Michaëlparochie, Breda Actief, Stib, BCG en WIJ.

Zorgvoorelkaar Breda (externe link)

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.