Palliatieve en terminale zorg

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Palliatieve en terminale zorg

Palliatieve en terminale zorg

28 juli 2014

Midden in alle tumult over de financiering van de zorg, het sluiten van verzorgingshuizen en de berichten over mantelzorgers en vrijwilligers op wie een groter beroep moet worden gedaan, hebben Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Nederland, lokale VPTZ-organisaties , lokale ouderenzorgorganisaties, Vilans en Actiz de handen ineen geslagen voor goede zorg aan stervende bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen, met het project ‘Laat niemand in eenzaamheid sterven’.

In het project zijn hulpmiddelen (tools) ontwikkeld om binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen meer bewustwording te creëren over het bijzondere karakter van zorg in de laatste levensfase, en de samenwerking met VPTZ-organisaties vorm te geven. Deze hulpmiddelen zijn verzameld in een digitale ‘toolbox’, met onder meer trainingen voor verzorgenden en VPTZ-vrijwilligers, hulpmiddelen om de laatste levensfase bespreekbaar te maken, voorbeelden van samenwerkingsovereenkomsten, etc. Er is een brochure uitgebracht met alle informatie hierover. De tools zelf zijn te bestellen of gratis te downloaden via www.vptz.nl (onder thema’s, externe link).

Informatie

Brochure ‘Laat niemand in eenzaamheid sterven’

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

  • Mevrouw Heer

zorgbetermetvrijwilligers.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.